Piet Stockman, Architectuur, kunst, locatie, Antwerpen noord

Beschrijving van de locatie

 

Het kavel is momenteel een meergezinswoning met garage. Het volledige kavel is volgebouwd en wordt gebruikt als magazijn. Tegen het magazijn staan kleine ééngezinswoningen die uitkijken over het Vincent van Goghplein. Het Vincent Van Goghplein is in 2007 volledig getransformeerd. Wat voorheen een braakliggend stuk grond was is nu een plein met speeltuigen voor de buurt.

voorgevel, architectuur, kunst, Piet Stockman, antwerpen noord

Uitwerking van de locatie

 

De locatie doorloopt verschillende ruimtes en maakt een doorsteek van de Perenstraat richting het Vincent Van Goghplein. Men begint in de garage van de meergezinswoning aan de Perenstraat 14. In plaats van een garagepoort krijgt deze ruimte een open hekwerk. Achter de garage worden de bestaande koterijen afgebroken en krijgt de locatie een museumtuin. Hier kunnen bezoekers verblijven. In het achterhuis wordt de berging gebruikt als tentoonstellingsruimte en verbindingsruimte om vervolgens op het Vincent Van Gogh plein uitte komen.

plattegrond, architectuur, kunst, Piet Stockman, Antwerpen noord

De twee kegels staan voor twee personages, ze staan ver uit elkaar. De titel is ‘I don’t like you anymore’. Het werk bestaat uit drie elementen: de twee entiteiten en de ruimte ertussen. Net als de locatie, deze bestaat uit twee woningen en in het midden een open ruimte voor de bezoekers. In de twee woningen komt werk van Piet Stockman.