voor en na, architectuur, kunst, Antwerpen noord

Uitwerking van de locatie en curator

 

Jacqueline van Philip Hughe zijn de contouren van een sterk uitvergroot bakblik, een braaf meisjessilhouet. Uit de bakblikken zal altijd dezelfde vorm tevoorschijn komen. In een winkel wordt ook steeds hetzelfde aangekocht in een zelfde vorm en daarom wordt het kunstwerk in een vitrine geplaatst zoals de andere massaproducties.  Het intrigerende aan deze locatie is de ultieme samenkomst van low and high culture. Het kunstwerk wordt tentoongesteld als een voedingswaar binnen een bestaande winkel. Hierdoor komen buurtbewoners die deze winkel vaker gebruiken in contact met het kunstwerk en museum liefhebbers komen in aanraking met deze buurtwinkel die ze anders nooit zouden betreden.

winkel, antwerpen noord, kunst, architectuur

Beschrijving van de locatie

De locatie is de typische buurt winkel ‘Bilos’ in Antwerpen-Noord. De winkel verkoopt voornamelijk voedingswaren en is van boven tot onder volgebouwd met eten. 

plattegrond, architectuur, Antwerpen noord