magazijn, architectuur, kunst, Antwerpen noord

Beschrijving van de locatie


Een voormalige opslagplaats van “metalen Galler” bestaande uit twee hangaren, een woning en een open lucht parkeerplaats. Op de parkeerplaats zijn twee poorten. Vanuit de verharde parkeerplaats kijk je als bezoeker op de achterkanten van woningen. De hangaren zijn met elkaar verbonden. Momenteel worden ze gebruikt als opslag plaats voor bouwmaterialen. De hangaren hebben een stalen constructie en zijn goed verlicht door middel van lichtstraten.

Hangaar, Stuivenbergplein, Antwerpen Noord,  Kunstwerken

Uitwerking van de locatie

 

Het grootste deel van het open terrein wordt buurtpark. Hierdoor loopt het Stuivenbergplein verder de wijk in. Een groot deel van het terrein wordt onthard en ter hoogte van de groene tegels zijn picknick tafels voorzien. Een klein deel van de hangaar maakt plaats voor het museum. De ruimte wordt ontdaan van elk ruis waardoor de schoonheid van het industriële gebouw naar voren komt. Op deze locatie worden de werken van Maurice Wyckaert en Hans Vandekerckhove tentoongesteld.

voor en na, magazijn, Antwerpen noord, stuivenbergplein, architectuur, kunst, Antwerpen noord

Beide kunstenaars creëren een denkbeeldig landschap. Ze werken met heldere en expressieve kleuren om deze werelden tot leven te roepen. De landschappen hebben onnatuurlijke kleuren: gras werd blauw, lucht rood.

plattegrond, architectuur, Antwerpen noord