woning, stuivenbegplein, Antwerpen noord, kunst, architectuur

Beschrijving van de locatie

 

Een ééngezinswoning aan het Stuivenbergplein. De woning is uitgeleefd en de tuin is volgebouwd met koterijen.

woning, Stuivenbergplein, kunstwerken, Antwerpen Noord

Uitwerking van de locatie en curator

De woning heeft door zijn geschiedenis en verval een interessante gelaagdheid waarop de kunstwerken kunnen inspelen. De muren vertonen verschillende behanglagen over elkaar en de interieurkeuzes nemen je mee naar de geschiedenis van de vroegere eigenaars. 

De ingrepen zijn minimaal omdat de ruimte de kunstwerken laat spreken. 

kunst, antwerpen noord, Stuivenbergplein, architectuur, Eilien Neumann, Bart Favoreel

De koterijen worden verwijderd zodat er meer licht en lucht ontstaat voor het bouwblok. Perforaties worden gemaakt in de constructie zodat de ruimtes met elkaar verbonden worden en bepaalde delen meer daglicht krijgen. In de achtergevel wordt er een groot raam geplaatst om de transparantie naar de tuin te vergroten. De tuin wordt een onderdeel van het museum waar bezoekers kunnen vertoeven.

plattegrond, architectuur, kunst, Antwerpen noord