plattegrond, architectuur, Antwerpen noord

Beschrijving van de locatie

 

De garage met boven gelegen meergezinswoningen is onderdeel van het museum. De garage heeft een interessante rauwe betonconstructie en hoge vrije hoogte waardoor het een ideale plek is om kunstwerken tentoon te stellen. De garage wordt gebruikt als tijdelijke ruimte van MEMA.

hangaar, kunstwerken, blauw, Antwerpen Noord

Uitwerking van de locatie en curator

 

De gesloten poort wordt vervangen door een metalen hekwerk in de vorm van bogen. Gedurende de openingsuren wordt de poort opengezet en verkrijg je een openheid tussen de kunstwerken en de straat. Midden in de ruimte komt het werk van Charlotte Marchal voorgesteld op groene tegels. Rondom haar werk komen andere kunstwerken tegen de wanden. Door de openheid van het gebouw gaan De monumentale ‘Voiles’ van vier meter hoog met stalen constructie in de vorm van een veer en een betonnen voet mee bewegen met de wind.